Cel mai important mesaj

”Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică.” – Ioan 3:16

Mântuirea nu își are originea în om, ci în Dumnezeu. Dragostea Lui nu e condiționată și nu poate fi schimbată, pentru că El nu se schimbă, rămâne mereu la fel.

Dragostea depășește celelalte lucruri, e mai valoroasă și mai înaltă; toate capătă puterea și viață prin ea. În inima lui Dumnezeu există cel mai mare și important lucru față de noi: dragostea. Cel mai mare nivel în dragoste e să îți dai viața pentru cineva, pentru binele cuiva.

Dragostea nu reține și nu se reține; ea oferă și se oferă. Dumnezeu a oferit nu un lucru, ci o Ființă, nu din lume, ci pe Cel născut din El, pe Domnul Isus. Iar Domnul Isus este singurul mijloc prin care putem fi mântuiți. Mântuirea noastră e prin Cel necreat; Cel care are aceeași natură, perfecțiune și existență cu Dumnezeu Tatăl.

Suntem mântuiți cu o mântuire așa de mare cât e Cel care a făcut-o: nemărginită. Dincolo de orice imaginație și gândire. O mântuire care acoperă toate păcatele noastre, ale tuturor. Dumnezeu oferă, dar nu ne obligă să primim. Noi trebuie să primim acest dar. Valoarea acestui Dar este dată de dragoste pentru că Dumnezeu nu oferă orice, un lucru de care se poate dispensa, sau un lucru pe care îl poate înlocui; Îl oferă pe singurul Său Fiu, de la inima Lui.

Nimeni nu iubește ca Dumnezeu, nimeni nu poate iubi ca și El, cu o dragoste mântuitoare. De aceea ținta diavolului va fi mereu să crezi că Dumnezeu nu te iubește.

Poți crede multe despre Domnul Isus, dar dacă nu crezi că El te iubește și este Mântuitorul tău, nu vei fi mântuit. Dragostea este universală, dar mântuirea este condiționată de credință. De aceea trebuie să credem în dragostea Lui, dar și în faptul că El este Mântuitorul nostru. Crede că te iubește și că a murit în locul tău pentru ca tu să primești mântuire și viață veșnică; să nu mai rob, ci fiu. Cel mai important mesaj al tuturor timpurilor și vremurilor este dragostea Lui care a generat cel mai mare har: mântuirea.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s