A iubit mult

”Tu nu Mi-ai dat sărutare, dar ea, de când am intrat, n-a încetat să-Mi sărute picioarele. Capul nu Mi l-ai uns cu untdelemn; dar ea Mi-a uns picioarele cu mir. De aceea îţi spun: Păcatele ei, care sunt multe, sunt iertate, căci a iubit mult.”                    – Luca 7:45-47

Nu întârzia în a-ți exprima dragoste față de Dumnezeu, nu amâna și nu ezita. Dragostea Îi dă primul loc și Îl prețuiește. Ce loc are Domnul în casa ta, în viața ta?

Dragostea reală generează daruri și le dă Domnului în totalitate. Dragostea nu cheltuie timpul, ci îl răscumpără. Dragostea adună împreună cu Dumnezeu, nu risipește. Investește pentru El în fiecare moment al vieții.

Dragostea e curajoasă. Această femeie a intrat în casa lui Simon, acolo unde era disprețuită, deși a fost privită ca o sursă de întinare. S-ar fi dus oriunde era Domnul pentru că avea curaj și în fața dragostei nu poate sta nimic. Are îndrăzneala, hotărârea și determinarea care vin din dragoste. Merge oriunde doar ca să fie împreună cu Domnul ei, nu poate sta despărțită de El.

Dragostea e umilă, nu e abuzivă, lipsită de bun simț. Deci, curajul e contrabalansat de smerenie; prin faptul că a intrat în acea casă vedem curajul și prin faptul că se pleacă la picioarele Domnului vedem smerenia. Dragostea nu vrea alt loc, ci la picioarele Domnului. Ceilalți stau la masă cu El, însă dragostea stă la picioarele Lui.

Dragostea se va îmbrăca întotdeauna în hainele pocăinței, (Zaharia 12:10). Pocăitul suferă pentru Domnul, Cel răstignit din cauza păcatelor lui. Pocăitul plânge pentru El și are inima sfâșiată pentru inima Lui. Dragostea adevărată nu e egoistă, se gândește la El.

Dragostea slujește, se implică personal și chiar se expune dacă este nevoie. Nu are delegați, nu acceptă compromis. Dragostea reală vrea să slujească cu mâinile ei și să spele, cu ochii ei și să curățească, cu buzele ei să aline, cu inima ei să îmbogățească. Dragostea nu slujește biserica, oamenii, ci pe Dumnezeu. Doar pe El. Totul pentru El. Pentru că ea face diferența dintre lucrurile lui Dumnezeu și persoana Lui. Iar ea Îl vrea pe El, nu lucrurile Lui.

Dragostea se distinge prin sinceritate, pentru că doar în dragoste poate fi sinceritate. Nimic nu e reținut, ci dimpotrivă, totul e expus.

Domnul va fi făcut cunoscut altora prin slujirea ta, dedicarea și gingășia ta pentru El. Dragostea ce o ai pentru El va trezi dragoste și în alții pentru El, iar acest lucru Îi aduce slavă, un dar pe care doar dragostea I-l poate aduce.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s