Drumul providenței

”Domnul Dumnezeul tău te va face să intri în ţara pe care a jurat părinţilor tăi, lui Avraam, lui Isaac şi lui Iacov, că ţi-o va da. Vei stăpâni cetăţi mari şi bune pe care nu tu le-ai zidit, case pline de tot felul de bunuri pe care nu tu le-ai umplut, puţuri de apă săpate pe care nu tu le-ai săpat, vii şi măslini pe care nu tu i-ai sădit. Când vei mânca şi te vei sătura.” – Deuteronom 6:10-11

Domnul e prezent în fiecare clipă din viața ta pentru a-Și împlini planurile Sale cu privire la tine. Le vei cunoaște și tu, pas cu pas. Va fi un an interesant! Nu vei păși pe un drum nesigur, pentru că Dumnezeu nu face pregătiri în ultimul moment, la repezeală și nici nu face improvizații, ci El lucrează perfect.

Nu vei merge singur. Domnul nu bâjbâie, ci El știe totul din viața ta, ești în cea mai mare siguranță. Lui îi sunt cunoscute toate lucrurile, încă din veșnicie, (Faptele Apostolilor 15:18).

Când nu vei mai avea repere, Domnul va fi călăuza ta: noaptea, printr-un stâlp de foc, iar ziua printr-un nor, (Deuteronom 1:33). El merge înaintea ta pentru a-ți arăta unde să-ți așezi cortul, unde să locuiești, unde să te odihnești, unde să te lupți. Drumul nu va fi ușor, însă El a stabilit deja locurile în care vei primi resursele harului Său, binecuvântări; a pregătit mana și izvoarele vieții, bucurii și bunătăți.

În spatele acestui an va fi grija lui Dumnezeu. Nu te teme și nu te înspăimânta!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s