Beneficiarii dragostei divine

”Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică.” – Ioan 3:16

Este important să credem toate adevărurile, însă ceea ce duce la mântuire este credința în dragostea lui Dumnezeu. Adevărul fundamental pentru mântuire e să credem în dragostea Sa.

El iubește lumea, iar această iubire a generat cel mai mare plan de salvare și cel mai mare dar. Lupta diavolului aici e ațintită: să nu credem că Dumnezeu ne iubește, pentru că prin credința în ea, primim mântuirea. Dumnezeu nu doar are interes pentru binele omului, ci Dumnezeu îl iubește. Fără dragostea Lui nu există mântuire. Un alt dumnezeu care să mântuiască nu există, pentru că niciunul nu iubește omul.

Pentru îngerii căzuți nu există nici o speranță; nu există Evanghelie și nici Salvator, (Evrei 2:16). Dumnezeu a ales omul. Doar omul este beneficiarul dragostei divine. El a ales să fie Mântuitorul nostru și a ales să ne iubească cu o dragoste mântuitoare. Dumnezeu a deschis posibilitatea omului de a alege și să fie mântuit, îngerii căzuți nu au această posibilitate. Domnul Isus mântuiește un îndrăcit, iar pentru demoni are doar adâncul, (Luca 8:31).

Când înțelegi că Dumnezeu putea să aleagă altceva, în așa fel încât să nu trebuiasă să Îl coste nimic, dar a ales omul și a plătit ce e avut mai scump pentru el, atunci începe să prindă rădăcini credința.

Nici un înger din cer sau din iad nu poate spune ca noi: ”Slavă lui Dumnezeu pentru Mântuitor și pentru mântuire!”

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s