Vino după Mine (4)

”…după ce a vorbit astfel, i-a zis: <<Vino după Mine.>>” – Ioan 21:19

Nu te du după oameni, ci după El.

Esența învățăturii este să iubești pe Domnul, (Marcu 12:30), cu tot sufletul, cu toată inima, cu toată puterea și cu toată mintea. Pe calea credinței nu te vei târî, nici măcar nu vei umbla, ci vei alerga, pentru că puterea care învinge orice obstacol este dragostea, (Cântarea Cântărilor 1:4). Este o luptă a minții să fi concentrat în dragoste doar pe Domnul Isus; nu te uita în urmă, nu te uita la alții, ci doar la El. Iubirea de frați trebuie să existe, dar nu te concentra mai mult pe aceasta decât pe iubirea în relația cu Dumnezeu. Nu te uita la alții care nu țin pasul, tu trebuie să trăiești prin credință, cu dragoste. Nu îți infecta mintea cu căderile, păcatele și compromisurile altora, pentru că vei fi în pericolul iminent ca mintea să se abată de la dragostea Lui.

Indiferent ce vezi și ce auzi, tu mergi după El. Păzește-ți mintea ca să-L iubești cu toată puterea ei. Când privești prin dragoste spre frați, să privești totodată prin credință în Domnul Isus, căci aceasta va aduce echilibrul. Nu avem toți aceeași viață, nu este la fel pentru toți; Dumnezeu poate a stabilit pentru tine un drum foarte greu, știe El de ce. Nu te mai uita la alții ca să poți rămâne lângă El.

Petru aștepta o mângâiere, însă Ioan nu-i poate da; singurul care poate da întotdeauna mângâiere este Domnul Isus. Nu te concentra pe oameni, ci pe Dumnezeu; fi interesat de chemare, nu de evenimente, (Faptele Apostolilor 1:6). Mergi în fiecare zi cu El, ascultă de Cuvânt, iar El te va conduce pas cu pas. Scriptura îți dă direcția și El îți dă pașii. Urmează-L având ca scop slava Lui, urmează-L de aproape. Nu asculta ce spun alții și nu te lăsa distras de satan. Lasă din vedere tot ce e material, lasă căderile altora, căci astfel vei cunoaște biruința, vei avea o legătură sănătoasă cu Dumnezeu și nu vei fi în pericol de a cădea. Înfrânge spiritul materialist și ai grijă de sufletul tău. Să nu-ți pese mai mult de bârfa altora decât de sufletul tău.

Concentează-te pe Domnul Isus! Ținta să fie Domnul, nu omul. Uită-te la El, tu. Slujește-I tu. Roagă-te tu. Ascultă-L tu. Chiar dacă ceilalți nu fac aceste lucruri. Tu mergi după El. Ești în slujba Lui, nu a oamenilor. Chiar dacă toți cad și se întinează, tu rămâi curat. Urmează-L în condițiile pe care le ai, nu fi nemulțumit și nu critica. Nu îți schimba direcția și rămâi un vas de slavă, nu de ocară. Fă tot ce poți cu harul pe care îl ai, nu sta degeaba. Când ești aproape de El toate celelalte lucruri se aliniază și le vezi rostul. Nu sta și nu te uita la oameni, la lucruri, la lume, ci luptă-te, lucrează pentru El. Iubește-L cu toată mintea și atunci vei avea putere. Focalizează-te pe El ca să ai succes, ca să crești în har și ca să treci dincolo precum lumina focalizată care străpunge fierul.

Rămâi concentrat, stabil, echilibrat. El se va îngriji de tot ce vei avea nevoie, tu urmează-L. Chemarea Lui ne răscumpără viața; oamenii ne consumă, dar Dumnezeu ne energizează. Păstrează-ți mintea pentru El, îngrijește-ți mintea pentru El. Aceasta e viața care Îl proslăvește: o minte concentrată pe El și care își vede misiunea, o viață dăruită lui și o inimă plină de dragoste pentru El.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s