Vino după Mine (2)

“<<Îţi lipseşte un lucru; du-te de vinde tot ce ai, dă la săraci, şi vei avea o comoară în cer. Apoi vino, ia-ţi crucea şi urmează-Mă.>>”  – Matei 10:21

Toți cei care au venit la Domnul Isus au fost ajutați. Singurul care nu a fost binecuvântat a fost tânărul bogat; cea mai grea boală e iubirea de bani. Există niște puteri în iubirea de bani atât de mari încât îți pierd sufletul. Domnul l-a iubit pentru râvna lui pe acest tânăr educat, moral, îngrijit, care avea mare potențial.

Dumnezeu ne cere să credem în Domnul Isus și să nu ne încredem în învățăturile care spun că acumularea de fapte bune ne duce în cer, (Ioan 6:29). Trebuie să credem în ceea ce a făcut El pentru noi, nu în ceea ce facem noi. Tânărul nu înțelege calea mântuirii; atunci când iubești banii, nu mai înțelegi calea către cer, ochii îți sunt acoperiți și nu mai ai discernământ spiritual.

Tânărul cunoștea poruncile, iar scopul poruncilor e ca omul să se vadă pe sine, prin porunci vine cunoștința deplină a păcatului, (Romani 3:20). El a venit să i se confirme că e pe calea bună, dar Domnul Isus îi infirmă. Când stai în fața Cuvântului, îți privești chipul în oglindă, (Iacov 1:23). Domnul Isus îi pune oglinda Cuvântului în față să se poată vedea singur. Domnul e foarte gingaș și l-a lăsat pe el să spună și să vadă problema: a venit la Domnul ca un sănătos, nu ca un bolnav. Cei bolnavi au nevoie de doctor.

Inima omului nu detectează și nu admite ușor lăcomia. Iubirea de bani e rădăcina tuturor relelor, (1 Timotei 6:10). Cel care iubește banii va ajunge să facă lucruri care par imposibile pentru că are o mare putere de distrugere. De iubirea de bani se leagă multe alte rele și există o mare putere satanică în ea. Iuda, care trebuia să fie apostol și-a vândut poziția pentru bani. Iubirea de bani e drumul trădării Bisericii, al Domnului Isus și al propriului suflet.

Cu banii pe care îi ai trebuie să Îi slujești Domnului, nu ție. Dumnezeul care mi-a dat banii îmi dă satisfacția, nu banii în sine. Să nu se reducă plăcerea ta la materie, căci îți pierzi statutul uman; plăcerea ta să fie El și în mântuirea Lui. Mântuirea e nelimitată, aceasta să fie plăcerea ta; nu-ți lua bucuria din lucruri trecătoare. Viața e un eșec dacă energia nu îți vine din Dumnezeu. David spune că singura lui fericire e Dumnezeu, (Psalm 16:2). Deși avea de mii de ori mai multe lucruri decât noi, fericirea lui nu stă în ele, ci într-o persoană: Domnul Isus. Nu-ți folosi potențialul și capacitățile ca să fi bogat pe pământ; Dumnezeu ne-a creat ca să fim bogați în Cer, să strâgem comori Acolo.

Bogăția nu confirmă credința, (Marcu 10:31). Dumnezeu privește omul prin principiile sfinte. Înaintea lumii nu suntem primii, dar din punct de vedere al lui Dumnezeu, suntem. Oamenii care iubesc banii sunt ultimii în fața Lui. Domnul Isus ne răscumpără din viața aceasta și dacă mergi după El, ești demn pentru că ți se restaurează demnitatea. Nu privi lucrurile, ci Dătătorul. Iubirea de bani distruge spiritul de jertfă și doar ți se pare că slujești, însă nu Îl mai iubești. Ți se închide drumul virtuților creștine și ajungi un trădător, nu un erou. Deține bani și lucruri, dar nu te închina lor. Omul a fost făcut să stăpânească peste lucruri, nu invers!

Când Îl urmezi pe Domnul Isus, această putere îl va învinge pe Mamona și îți va elibera sufletul. ”Vino după Mine!”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s