Conducătorul

Isus le-a zis: ”De ce vă este frică?” Apoi S-a sculat, a certat vânturile și marea, și s-a făcut o liniște mare.  MATEI 8:26

Un bărbat se afla pe un vapor care a fost surprins de un uragan în largul Oceanului Atlantic. Pasagerii așteptau plini de frică să treacă furtuna. Bărbatul a intrat în vorbă cu căpitanul vaporului, care i-a spus plin de încredere: ”Dacă oceanul este liniștit, poate deveni înfuriat, iar dacă oceanul este înfuriat din cauza unui vânt puternic, va veni un timp când se va liniști. Cu un vapor rezistent vei reuși să treci cu bine fiecare situație!”

Tragedia Titanicului și a multor altor întâmplări nefericite contrazice spusele căpitanului. Dar ce vom spune când ne aflăm într-o ambarcațiune fragilă în mijlocul unei furtuni? Cine ne poate salva de la o catastrofă? Într-o astfel de situație s-au aflat și ucenicii Domnului Isus. De multe ori, și noi trecem prin astfel de împrejurări. În astfel de situații nu ne putem baza pe ceea ce suntem noi, pe înțelepciunea sau îndemânarea noastră.

În situații asemănătoare avem neapărată nevoie, ca la cârma vieții noastre să fie un Conducător iscusit, care să ne conducă cu înțelepciune, dar mai mult decât atât, să poată porunci vântului și mării. Cine poate fi alt Conducător mai bun decât Mântuitorul? Să-l lăsăm pe acest Conducător divin la cârma vieții noastre începând chiar de astăzi. Numai El poate să ne conducă la limanurile vieții veșnice.

 

sursa: Sămânța bună

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s